U vrtićima Dječjeg vrtića Vinkovcima zaposleno šest asistenata

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Grad Vinkovci potpisao je danas ugovore o radu asistenata u Dječjem vrtiću Vinkovci, u čijim će vrtićima pet asistentica raditi s djecom u redovnom radu, dok će jedna asistentica biti s djecom u programu predškole. 

„S obzirom da u redovnim skupinama imamo od 15 do 25 djece, znamo da je nemoguće da odgojiteljica istovremeno brine za dijete kojemu je potrebna posebna skrb i ostatak djece u skupini. Iz tog razloga nam je izuzetno važno da asistent postoji u vrtiću“, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

Napomenula je kako se takve situacije u Zagrebu i nekim drugim gradovima primjerice rješavaju uz pomoć angažmana trećeg odgojitelja u skupini, a hoće li do takvog rješenja doći i u Vinkovcima, pokazat će vrijeme.

Po riječima zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Gabrijela Šokičića, Vinkovci su jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji financira asistente u predškolskom uzrastu, budući da Ministarstvo znanosti i obrazovanja financira asistente u školama. U gradskom proračunu za tu je namjenu ove godine osigurano oko 200.000 kuna, kazap je Šokičić.