Urušio se glavni kanalizacijski kolektor u Dugoj ulici, sanacija u najkraćem mogućem roku

Foto: VVK

VINKOVCI, Prilikom provođenja interne inspekcije sustava odvodnje grada Vinkovaca CCTV kamerom od strane djelatnika VVK detektirano je urušavanje glavnog kanalizacijskog kolektora DN1000 u Dugoj ulici u Vinkovcima, izvjestili su iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK).

Urušavanje je posljedica dotrajalosti materijala cjevovoda uslijed značajnog povećanja opterećenja kolektora dodatnim količinama otpadnih voda, odnosno značajnijeg povećanja broja priključaka na sustav javne odvodnje koje VVK izvodi besplatno za korisnike kroz projekt Aglomeracija u Vinkovcima, pojašanjava se.

“VVK će hitno pristupiti sanaciji detektiranog kvara, te će posljedično doći do nove privremene regulacije prometa u kružnom toku križanja ulica Lapovačka, Kačićeva i Duga ulica. Sudionike u prometu molimo da poštivaju postavljenu prometnu signalizaciju”, poručuju iz VVK.

Tijekom izvođenja radova otpadne vode će se iz sustava odvodnje u Vinkovačkom Novom Selu, Vrtom naselju i Lapovcima odvoziti cisternama te neće utjecati na smanjenje usluge odvodnje prema korisnicima.

“Sudionike u prometu molimo za dodatno razumijevanje i strpljenje dok se ne izvrši sanacija koju ćemo nastojati izvršiti u što kraćem mogućem roku”, navode iz VVK.