U Meraji otvorena izložba „30 godina ljubavi, vjernosti, nadanja”, posvećena Ultrasima

Foto: Đuro Karalić

Izložbom pod nazivom „30 godina ljubavi, vjernosti, nadanja”, autora Darka Stojanovića i Ivice Aničića, postavljenoj u Galeriji fotografije Meraja, nastavljena je proslava 30 godina Ultrasa, navijačke skupine vinkovačkog drugoligaša Cibalije.

„Od našeg Stoje prevladala je ideja da se skupina nazove Ultras. Tako su nastupili prvi put 13. rujna 1992. na utakmici s Varteksom u Vinkovcima. Tjedan dana iza toga, u Maksimiru se po prvi puta pojavio mali Ivica, simbol navijača Ultrasa, kojeg je odlično nacrtao naš Dubravko Mataković”, ustvrdio je predsjednik Matice hrvatske Vinkovci i navijač Cibalije, Dražen Švagelj.

Po riječima Darka Stojanovića, navijanja na utakmicama nije samo puko deranje već iskazivanje ljubavni prema mjestu iz kojeg potječete i lokalpatriotizma.

Ivica Aničić podsjetio je na brojne akcije u kojima su Ultrasi sudjelovali, uključujući se u pomaganje zajednici jer, kako je rekao, navijači nisu tu samo da bi navijali već i pripomogli kad god zatreba, bilo u poplavi, potresu ili nekom drugom izvanrednom događaju.

Foto: Đuro Karalić