Nakon uskrsnica, osigurane i božićnice za vinkovačke umirovljenike

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Članovi Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca danas su na sjednici raspravljali i donijeli odluke vezane uz ovogodišnju isplatu božićnica vinkovačkim umirovljenicima.

Odlučeno je kako će za iznos mirovinskog primanja do 1.000 kuna iznos jednokratne novčane naknade iznositi 400 kuna. Umirovljenici koji imaju primanja između 1.000 i 1.500 kuna dobit će iznos od 300 kuna, dok će 200 kuna biti isplaćeno onima čija su primanja između 1.500 i 2.500 kuna. Ukupan iznos programa je nešto veći od 600.000 kuna, a pravo na božićnicu ostvaruje oko 2.700 umirovljenika u Vinkovcima.

„S cenzusom od 2.500 kuna omogućili smo da veći broj naših umirovljenika dobije božićnicu, baš kao što je to bio slučaj i s uskrsnicama. Ovo je jedan skroman poklon koji će ipak, vjerujem, uljepšati blagdane onima kojima je namijenjen. Nadam se kako ćemo u dogledno vrijeme, kada se za tako nešto stvore uvjeti, moći osigurati i veće iznose za ovu svrhu, ali i uvesti neke dodatne naknade. Svima želim puno sreće i lijepih trenutaka za vrijeme nadolazećih božićnih blagdana“, poručio je ovom prigodom zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Predsjednik Odbora Marinko Lukenda istaknuo je kako Grad brine o umirovljenicima te da su sredstva koja se izdvajaju za božićnice, uskrsnice i ostale potrebe ove populacije iz godine u godinu sve veća. Tako je u proračunu za 2022. godinu, naglasio je, osigurano 1,2 milijuna kuna za ovu svrhu.

Isplate božićnica će i ovoga puta biti provedene po gradskim mjesnim odborima, a umirovljenici će obavijest o detaljima postupka dobiti u svoje poštanske sandučiće.