Tijekom produljenoga vikenda zabilježeno 17 prometnih nesreća

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom produljenog vikenda, od 7. do 10. travnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je 17 prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom (u Županji, Otoku, Bošnjacima, Lipovcu, Slakovcima, Babinoj Gredi, Vinkovcima, Jarmini, Iloku, Cerni, Lovasu, Starim Jankovcima i Nuštru).

U petak, 7. travnja oko 11,30 sati na cesti Mirkovci-Privlaka, 25-godišnji vozač osobnog automobila skretao je ulijevo na ravnom cestovnom potezu u trenutku dok ga je s lijeve strane pretjecao teretni automobil kojim je u istom smjeru upravljao 58-godišnji vozač, uslijed čega je došlo do bočnog sudara pri čemu je 25-godišnji vozač lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 13,30 sati u Otoku na raskrižju ulica, 50-godišnji vozač bicikla s 2,15 g/kg alkohola u krvi oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljao 54-godišnjak, uslijed čega dolazi do bočnog sudara i pada 50-godišnjeg bicikliste na kolnik, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Oko 15,15 sati na cesti Andrijaševci-Retkovci, dogodila se prometna nesreća u kojoj su troje sudionika teško te dva sudionika lakše ozlijeđena.

U subotu, 8. travnja oko 21,45 sati na cesti Negoslavci-Orolik, 47-godišnji vozač osobnog automobila s 1,46 g/kg alkohola u krvi u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika u odvodni kanal. Pri udaru vozila u kosinu kanala, vozač je zadobio teške tjelesne ozljede.

„Policijski službenici su zatekli 15 vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu. Najveća koncentracija u iznosu od 2,15 g/kg zabilježena je kod 50-godišnjeg vozača bicikla u Otoku. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za šest vozača. Stacionarne kamere zabilježile su 48 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila“, navode iz PU vukovarsko – srijemske.