Požari u Marincima i u Trpinji

Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su u petak, 7. travnja, zabilježena dva požara na građevinskim objektima.

Oko 21,30 sati uslijed ljudske radnje, djelovanjem toplinske energije nepoznatog izvora, izbio je požar u prostoriji nenastanjene obiteljske kuće u Marincima, vlasništvo štedno-kreditne zadruge iz Županje. Požar je zahvatio dio namještaja i zida te prostorije, no nije se proširio na ostale prostorije, čime je, prema nestručnoj procjeni, nastala materijalna šteta u iznosu od 200 eura. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili pripadnici DVD Nuštar.

U isto vrijeme izbio je požar u Trpinji, u prostoru pomoćnog građevinskog objekta – sjenika u vrtu obiteljske kuće 67-godišnjaka, u kojem se nalazilo nekoliko stotina bala slame. Očevidom je utvrđeno kako je požar izazvan ispušnim ugarcima slame iz ložišta korištenog za grijanje plastenika u neposrednoj blizini sjenika, koji su nošeni vjetrom došli u kontakt sa uskladištenom slamom. U požaru su izgorjele bale slame te konstrukcija i krovište sjenika. Nitko nije ozlijeđen, a materijalna šteta procijenjena je na iznos od 2.500 eura. Požar su ugasili pripadnici DVD Trpinja i Bobota.