Uspjeh vinkovačkih plivača na natjecanju u Novom Sadu

NOVI SAD, VINKOVCI, Na plivačkom natjecanju “Zmaj” 2016. u Novom Sadu plivači Plivačkog kluba “Orion” Vinkovci ostvarili su lijepe rezultate koji, neke od njih, vode na državno prvenstvo u plivanju koje će se održati u Zagrebu od 21. do 24. srpnja. Tradicionalno je to veliko natjecanje koje okuplja brojne klubove iz Republike Srbije, ali i gostujuće klubove iz Republike Hrvatske. Natjecalo se ukupno 430 plivačica i plivača u brojnim disciplinama.

Alojzije Ćaleta i Marko Jurić u kategoriji mlađih juniora isplivali su A limite na 100 metara leđno čime su ispunili normu za nastup na državnom prvenstvu. Alojzije Ćaleta isplivao je i B limite na 50 metara slobodno i 200 metara leđno te će i te discipline plivati na državnom prvenstvu.

B limite isplivali su još i Tonka Kovačević na 50 metara leđno u kategoriji juniorki te Luka Eberhardt na 100 metara prsno u kategoriji kadeta.

Obzirom da je Plivački klub “Orion” tek nekoliko mjeseci na plivačkoj sceni, ovo je izniman uspjeh. Odličan je to rezultat upornog i marljivog rada ovih mladih plivača i plivačice te trenerice Maše Pešec.

U Novom Sadu osim spomenutih nastupili su i Lara Eberhardt, Lana Jurić, Dinko Nađ i Marin Svilar. Ukupno je u jakoj konkurenciji osvojeno šest medalja: jedna zlatna (Alojzije Ćaleta na 200 m leđno), jedna srebrna (Marko Jurić na 200 m leđno), četiri brončane (Tonka Kovačević na 100 m leđno, Lana Jurić na 200 m mješovito, Marin Svilar na 400 m slobodno i Alojzije Ćaleta na 100 m leđno).

ĐURO KARALIĆ