Austrijanac Pacult na klupi Cibalije

Foto: nogometplus.net/wikimedia

Peter Pacult je i službeno potvrđen kao novi trener Cibalije te će u ponedjeljak povesti momčad na pripreme za nastavak sezone koju Vinkovčani dočekuju sa posljednjeg mjesta na ljestvici sa osam osvojenih bodova koliko ima i RNK Split, piše nogometplus.net.

57-godišnji austrijski trener je posljednji trenerski posao imao u slovenskom Zavrču gdje se zadržao samo dva tjedna vodeći samo jednu utakmicu. Nakon uspješne igračke karijere u kojoj je kao napadač igrao između ostaloga za Tirol Innsbruck, Rapid Beč i 1860 Munchen trenersku karijeru je počeo upravo u bavarskoj momčadi, prvo kao pomoćni trener, potom kao trener druge momčadi, a naposljetku je vodio i prvu momčad.

Nakon 1860 Munchena vodio je austrijski FC Karnten te njemački Dynamo Dresden da bi 2006. godine preuzeo Rapid kojeg je vodio četiri i pol godine te je u tom razdoblju osvojio titulu prvaka Austrije. Još je radio u Red Bull Leipzigu i austrijskom niželigašu Floridsdorfer AC.

U svbinju 2015. godine je prema medijima bio kandidat i za klupu Hajduka, a Mate Bilić kojeg je Pacult trenirao u Rapidu je nam tom prilikom o njemu rekao:

– “Radi se o treneru njemačkog mentaliteta, rekao bi Magathova škola. Trka, red, rad i disciplina. Znali bi i na pripremama po 7 dana ne vidjeti loptu. Ima fizički jake treninge, manje taktike. Što mislim da bi mogao biti problem kod mladih igrača. On malo priča i vrlo je odrješit i discipliniran. Nema teških riječi, ali zna što želi i to mu igrači trebaju dati.”.

Dolazak Paculta u Vinkovce se povezuje i sa suradnjom sa menadžerskom agencijom koja bi i igrački trebala pojačati Cibaliju pa će biti zanimljivo pratiti prijelazni rok kluba iz grada na Bosutu, navodi se u tekstu portala nogometplus.net autora Karla Propadala.