Deseti DORF tijekom ljeta u Cresu, Puli, Ozlju i Vinkovcima

Foto: DORF
VINKOVCI, Deseti Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održati će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima, izvjestio je filmfestivaldorf.com.
Na jubilarnom festivalskom izdanju biti će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji.
Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7. do 9. srpnja biti osim projekcija. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala od 21. do 24.srpnja u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts.
U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati od 12. do 13. kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je od 26. do 27.kolovoza organiziran završni program u Galeriji fotografija Meraja i drugim lokacijama.
Krajem srpnja DORF će biti filmski gost 17. Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu bit će od 1 do.3. kolovoza, gdje će biti prikazana dva filma.
U okviru OFF DORF programa bit će organizirane promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz.
Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.
O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika “Izgubljeno dugme”, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca.
Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016. Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića.
Deseti Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma “Rare” iz Vinkovaca, a festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar i gradovi Cres, Ozalj i Vinkovci, a program EDIT Zaklada Kultura nova.
ĐURO KARALIĆ