Učenici Srednje strukovne škole Vukovar među pobjednicima natječaja “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Foto: Ministarstvo turizma

SPLIT, Učenici Srednje strukovne škole iz Vukovara, Ekonomske i turističke škole iz Daruvara te studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije pobjednici su natječaja „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ koji je Ministarstvo turizma organiziralo u okviru ovogodišnjih Dana poslova u turizmu.

Između 38 timova prijavljenih na ovaj inovativan natječaj, upravo su oni ponudili najoriginalnija rješenja kojima je cilj kvalitetna promocija ugostiteljsko – turističkih zanimanja i povezivanje s poslodavcima, izvjestili su iz Ministarstva turizma. Dodjela nagrada održala se na završnici Dana poslova u turizmu u Splitu koji su okupili 75 poslodavaca u turizmu i više od pet tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem.

Na natječaj je pristiglo 38 prijava srednjih ugostiteljsko-turističkih škola i visokih učilišta s područja cijele Hrvatske, pri čemu je najveći broj prijava zaprimljen s područja Splitsko-dalmatinske, Istarske i Primorsko-goranske županije. Nagrađeni timovi pobjedom u ovom natječaju osvojili su studijska putovanja ukupne vrijednosti 50.000 kuna i to u prestižne centre izvrsnosti u Španjolskoj (Baskijski kulinarski centar) i Austriji (Centar izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam), te posjet hotelskoj tvrtki u Hrvatskoj, navode iz ministarstva.