Pokladni jahači po 16. puta projahali Vinkovcima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Po 16. puta, u organizaciji Vinkovačkih šokačkih rodova, ulicama Vinkovaca projahali su sudionici Vinkovačkog pokadnog jahanja kojih se ove godine, zbog izrazito loših vremenskih prilika, okupilo 13, ali voljnih da još jednom podsjete stanovnike grada na Bosutu na tradiciju pokladnih jahanja koja potječe iz vremena Vojne krajine.

Nakon okupljanja u dvorištu bivše klaonice, jahači su se uputili prema prvoj postaji, obiteljskom domu direktora Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i predsjednika županijskog HDZ-a Dražena Milinkovića gdje su dočekani i počašćeni sukladno tradiciji domaćim jelima i pićem, a potom su se uputili prema gradskom središtu.

Ispred gradske uprave jahače su dočekali vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić i direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković koja ih je počastila toplim krofnama, a gradonačelnikom rakijom zahvalivši im što su, unatoč snijegu i kiši, odlučili i ove godine izjahati na gradske ulice.

Praćeni svirkom tamburaša, članvca Tamburaškog sastava Srce slavonsko, te građana koji su se zatekli u gradskom središtu, jahači među kojima je bilo i jahačica, potom su se uputili prema ostalih osam postaja koliko će ih obići u ovogodišnjem pokladnom jahanju ulicama Vinkovaca.