SDP i dalje proziva gradsku vlast zbog nekih odluka s posljednje sjednice Gradskog vijeća

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Sa konferencije za novinare vinkovačkog SDP-a, održane u subotu, odaslana je kritika prema gradskim vlastima te izraženo nezadovoljstvo nekim odluka s posljednje sjednice Gradskog vijeća Grada Vinkovaca među kojima i odlukom da se ukine odredba Statuta koja propisuje kako se godišnje izvješće o poslovanju trgovačkih društava i ustanova kojima je Grad osnivač ili većinski vlasnik ne mora više upućivati Gradskom vijeću na raspravu i usvajanje.
“U Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i dalje je ostala odredba u čl. 71. kako ukupno materijalno i financijsko poslovanje grada nadzire predstavničko tijelo, odnosno Gradsko vijeće. Pošto u financije grada spadaju i prihodi od trgovačkih društava i drugih pravnih osoba u vlasništvu Grada stvarno bi bilo zanimljivo čuti od gradonačelnika Bosančića kako on zamišlja da Gradsko vijeće obavlja zakonsku funkciju nadzora financijskog poslovanja grada bez godišnjeg izvještaja od gradskih tvrtki koje sudjeluju u financijskim prihodima grada”, kazao je predsjednik vinkovačkog SDP-a Davor Benić.

Benić je čudnom ocjenio izjavu gradonačelnika kako će on i dalje redovito slati izvješća tvrtki na Gradsko vijeće poručivši kako gradski vijećnici ne žele ovisiti o “gradonačelnikovoj milosti” već žele raditi sukladno zakonu i interesu građana Vinkovaca. Konferenciji za novinare nazočne su bile i vijećnice SDP-a u Gradskom vijeću Vinkovaca Marija Bekavac i Nataša Čopčić.