U Vinkovcima se nastavlja PRO 3×3 Tour 2023.

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Druga sezona PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3 („3 na 3 igrača“), nastavlja u srijedu i četvrtak (sutra i preksutra), 21. i 22. lipnja 2023. Četvrta postaja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bit će najstariji europski grad, smješten u samom srcu Slavonije – Vinkovci.   

Nakon lipnja 2022. godine, kada su Vinkovci uspješno ugostili PRO 3×3 Tour u prvoj sezoni, ovo je drugi put da ova 3×3 karavana stiže u najveći grad Vukovarsko-srijemske županije. I ove godine turnir se održava na Trgu slobode, odnosni na parking ispred Hotela Slavonija. Oba dana (21. i 22. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (četvrtak, 22. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade – Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje. Pojedinim događanjima bit će nazočni i čelnici Grada Vinkovaca, a očekuju se i gosti iznenađenja.

Ovogodišnji se Tour u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. održava na top lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Prva tri ovogodišnja turnira organizirana su na jadranskim destinacijama – u Hvaru (20. i 21. svibnja), Trogiru (26. i 27. svibnja) te Umagu (2. i 3. lipnja).

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Jana Sport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori vinkovačkog turnira su Grad Vinkovci i Turistička zajednica grada Vinkovaca. Valja istaknuti kako će se tijekom predstojećeg vikenda nastaviti mini-slavonska turneja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura jer će sljedeća, peta postaja, odmah nakon turnira u Vinkovcima, 23. i 24. lipnja 2023. (petak i subota), biti Osijek.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u prelijepom ugođaju samog središta Vinkovaca uživaju u potezima 3×3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a izvrsna zabava je zajamčena.