Projekt SMOKI donosi kino projekcije u svaki kutak županije

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Prema najavama Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko – srijemske županije provodi se projekt pod nazivom Slavonsko mobilno kino (SMOKI). Kako se navodi radi se o projektu koji će dovesti u svaki kutak županije kino projekcije.

Pojašnjavaju kako se radi o audiovizualnom kulturnom programu koji je prvenstveno namijenjenom najmlađim uzrastima, odnosno djeci i mladima. Tako će u okviru projekta biti prikazani brojni animirani, igrani i edukativni filmovi. Pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović u ovim kino projekcijama biti će prikazivanje projekcije animiranih, igranih i edukativnih filmova za djecu i mlade.

Filmovi će biti prikazivani na kino platnima veličine 6.5 X 3,5 m na otvorenome ili, u slučaju kiše u domovima kulture i školskim dvoranama, a koristit će se najsuvremenija oprema. Prva projekcija Slavonskog mobilnog kina, ujedno i otvorenje, bit će održana u Domu kulture u Vrbanji 5. travnja s početkom u 19 sati. Ulaz na sve projekcije je slobodan.