Alkohol krivac za prometne nesreće u Ivankovu i Babinoj Gredi

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska izvijestila je kako su u protekla 24 sata na području županije evidentirali pet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-3, Ivankovo, Babina Greda).

Prometne nesreće u Vukovaru izazvane su neopreznošću tri vozača koji su svojim osobnim automobilima udarili u dva bicikla i jedan motocikl. U sva tri navrata, vozači osobnih automobila se nisu uvjerili da radnju uključivanja vozilom u promet mogu učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu. U nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog počinjenog prekršaja, vozačima osobnih automobila su naplaćene novčane kazne na mjestu prometne nesreće.

Prometne nesreće u Ivankovu i Babinoj Gredi dogodile su se uslijed utjecaja alkohola u organizmu vozača.

U 18,40 sati na parkiralištu Željezničke ulice u Ivankovu, 36-godišnjak iz Ivankova je pod utjecajem alkohola (1,17 g/kg) poduzeo radnju vožnje unazad svojim osobnim vozilom te stražnjim dijelom udario u desni bočni dio parkiranog vozila. Naredbom o određivanju mjere opreza, 36-godišnjaku je na 12 sati privremeno oduzeta vozačka dozvola te je time isključen iz prometa. Izdan mu je prekršajni nalog te naplaćena novčana kazna na mjestu prometne nesreće.

Oko 21 sat na nadvožnjaku preko autoceste Zagreb-Lipovac, 25-godišnjakinja iz Babine Grede je, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola (1,65 g/kg) desnim kotačima sišla s kolnika, popela se na povišeni nogostup nadvožnjaka te izgubila kontrolu nad upravljačem automobila, nakon čega dolazi do nekontroliranog kretanja osobnog automobila i istjecanja motornog ulja na kolnik. Po obavljenom liječničkom pregledu, 25-godišnjakinja je uz naredbu smještena u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Zbog počinjenog prekršaja, protiv 25-godišnjakinje slijedi podnošenje optužnog prijedloga.

PU izvijestila je i kako u vremenu od 22 sata 10. svibnja do 22 sata 11. svibnja nije zaprimila dojave o kršenju mjere samoizolacije. Izvršenim provjerama osoba u samoizolaciji, policijski službenici nisu utvrdili kršenja mjera. Do sada PU vukovarsko-srijemska je zaprimila 227 dojava i utvrdila kršenje mjera samoizolacije u 83 navrata.