U Općini Negoslavci HDZ na izborima nije dobio niti jedan glas, najviše glasova n manjinskoj listi dobili kandidati SDSS-a

Foto: Ivan Matić

NEGOSLAVCI, Prema rezultatima prijevremenih parlamentarnih izbora Negoslavci, selo nedaleko od Vukovara, jedino su naselje u Hrvatskoj gdje HDZ nije dobio niti jedan jedini glas. Mediji su objavili kako je najviše glasova u ovome selu s većinskim srpskim stanovništvom  dobila Narodna koalicija i to 42,10 posto. Slijedi lista Milana Bandića s 15,78 posto, a glasove u Negoslavcima osvajali su još i Most, Živi zid, HDSSB, HSP kao i DSŽ. Međutim, načelnik Općine Dušan Jeckov potvrdio je kako HDZ nije dobio niti jedan glas ali i da se radi o izuzetno malom uzorku tako da je teško govoriti o rezultatima.

„Kada se govori o rezultatima izbora na manjinskoj listi treba znati kako je na građanskoj listi glasalo svega 19 mještana sela. Narodna koalicija je dobila 8 glasova, Živi zid i lista Milana bandića po 3, Most 2, a po jedan glas su dobili HDSSB, HSP i DSŽ-a“, rekao je Jeckov.

Ističe i kako mještani Negoslavaca na izborima najvećim dijelom biraju manjinsku listu te da je tako bilo i ovaj put. Tako je manjinske listiće na izborima uzelo 364 građana koji su najvećim dijelom glasovali za kandidate SDSS-a. Na manjinskoj listi najviše glasova osvojio je Milorad Pupovac (284), a zatim slijede Mile Horvat (274), Boris Milošević (234), Srđan Milaković (32), Jovan Ajduković (18), Jovica Radmanović (11) i Siniša Ljubojević (9).

Prema popisu stanovništva iz 2011 godine u Negoslavcima živi 1463 mještanina od kojih njih 1083 se nalazi na biračkom popisu.

IVAN MATIĆ

Foto Ivan Matić