Vinkovački proračun rebalansom povećan za 43 milijuna kuna

VINKOVCI, Vijećnici Gradskog vijeća Vinkovaca, većinom glasova, usvojili su prvi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna koji je u odnosu na proračun usvojen krajem prošle godine, doživio povećanje za čak 43 milijuna kuna.

“Krajem prosinca 2015. godine usvojili smo proračun u iznosu 108 milijuna kuna, a sada idemo u rebalans i predlažemo novu proračunsku masu u iznosi 151 milijun kuna.Od tih dodatnih 43 milijuna kuna, 38 milijuna kuna su dodatni prihodi grada, a 4,8 milijuna kuna vlastiti i namjenski prihodi proračunskih korisnika”, kazala je gradska pročelnica za financije Sandra Lozić.

Pojasnila je kako je riječ o sredstvima koje je Grad Vinkovci dobio za određene projekte na području grada poput uređenja bivše deponije Papuk, javnih radova i drugih.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić bio je više nego zadovoljan.

“Ono što me raduje je da se proračun povećava. Prošlu godinu smo završili sa svega 89 milijuna kuna prihoda, a sada radimo rebalans koji će biti 150 milijuna kuna što je veliko povećanje. U prvih pola ove godine naši prihodi prešli su već 51 milijun kuna što znači da bi i bez ovih sredstava proračun bio preko 100 milijuna kuna što ohrabruje i znači da dolaze bolja vremena jer se prihodi povećavaju”, kazao je Mladen Karlić.

ĐURO KARALIĆ

Foto: Cibalia.hr

 

108