Marijan Pavliček: Premijeru, zar Vas nije sramota biti sa ovakvima u koaliciji?

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Najnovija događanja u Borovu kao i izjave koje su potom davane po raznim medijima još jednom su istok Hrvatske istaknule u sve dnevne informativne emisije. Sve to se polako smiruje ali reakcije i dalje pristižu. Danas je tako reagirao i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček koji je predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću poslao otvoreno pismo kojega prenosimo u cijelosti:

„Premijeru, zar Vas nije sramota biti sa ovakvima u koaliciji? Jadna smo mi država kada načelnik jedne općine na području Hrvatske traži uklanjanje murala posvećenog ubijenim Hrvatskim redarstvenicima!

To samo pokazuje da smo nažalost zahvaljujući ovakvoj državnoj vlasti postali „banana republika“, koja nije u stanju zaštiti temeljne vrijednosti Domovinskog rata!
Taj isti načelnik je pripadnik SDSS-a, glavnog koalicijskog partnera Andreja Plenkovića!
Premijeru, zar Vas nije sramota biti sa ovakvima u koaliciji?! Biti u koaliciji sa strankom čiji lokalni čelnici otvoreno negiraju stvaranje hrvatske države, te izjednačavaju žrtvu i agresora!

Sve ono što predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac godinama u „celofanu“ izgovara, njegovi lokalni dužnosnici otvoreno jasno i glasno na terenu provode. A to je politika izjednačavanja žrtve i agresora, politika pljuvanja po svim vrijednostima Domovinskog rata!

Premijeru, zar se nikad ne upitate kako se osjeća jedan Marijan Živković, otac dva poginula hrvatska branitelja, kako se osjeća Milka Pančić, majka čija je kćer bačena u Dunav 91.’ kako se osjećaju svi stradalnici Domovinskog rata, kada Vaši koalicijski partneri ovako pljuju po hrvatskim svetinjama?!
Žalosno, premijeru, žalosno!“, stoji u otvorenom pismu Marijana Pavličeka.