Pod utjecajem alkohola (2,23 g/kg) vozio automobil bez pneumatika na kotačima!!!

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, Tijekom noći 3./4. svibnja na parking prostoru u ulici Blage Zadre u Vukovaru provaljeno je u osobni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, vlasništvo 35-godišnjaka iz Vukovara, iz kojeg je otuđena torbica u kojoj su se nalazili novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Materijalna šteta po izjavi oštećenog iznosi više tisuća kuna. Policija je obavila očevid te provodi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška krađa.

Oko 9,15 sati, 4. svibnja, na ratarskom predjelu između naselja Korođ i Tordinci, iz nezaključanog teretnog vozila vinkovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo poljoprivredne zadruge, otuđeno je više plastičnih spremnika različitih zapremina sa sadržajem herbicida i dodatka herbicidu, čime je zadruga oštećena za iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a policija će protiv počinitelja podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Županja, Cerna). Iz policije su izdvojili nekoliko teških prekršaja u prometu.

Prilikom nadzora prometa 3. svibnja, u 12,40 sati u Županji, policijski službenici su zatekli 51-godišnjaka pri upravljanju osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te rješenjem poništena vozačka dozvola. 51-godišnjak je uhićen i smješten u službene prostorije policije do privođenja na Općinski sud u Vinkovcima 4. svibnja radi provođenja žurnog prekršajnog postupka. Presudom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana uz primjenu uvjetne osude ukoliko u roku od šest mjeseci ne počini isti prekršaj.

Po prethodnoj dojavi građanina koji se vozilom kretao iza vozača, policijski službenici su 3. svibnja, u 13,09 sati u Mirkovcima, zaustavili 44-godišnjaka koji je, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka na kojem s desne strane na prednjem i stražnjem kotaču nije imao postavljene pneumatike, već se cestom kretao na naplatcima. Kako je vozač već ranije osuđivan za iste ili slične prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a nakon čega je iniciran žurni prekršajni postupak. Presudom Općinskog suda u Vinkovcima 4. svibnja vozaču je izrečena novčana kazna od 12.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Istog dana je u Vukovaru, u 18,30 sati, prilikom nadzora prometa zatečen 48-godišnjak kako, pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,36 g/kg, upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je sudskom presudom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te 4. svibnja doveden u Općinski sud u Vukovaru gdje mu je, zbog počinjenih prekršaja, rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od sedam dana.