U Iloku spasili malu rodu koja je ispala iz gnijezda

Foto: čitatelj

ILOK. Jedan od naših redovitih čitatelja iz Iloka javio nam je za akciju u Iloku koja je za rezultat imala spašavanje male rode koja je ispala iz gnijezda. Mladunce rode je ispalo iz gnijezda koje se nalazi na jednome rasvjetnom stupu kod benzinske pumpe u Iloku.

„Sreća je da je mladunce palo na travu, a ne na beton. Uz to odmah ju je pronašla Marina Seletković tako da nije postala plijen neke životinje. Pozvani su i policija i vatrogasci kako bi pronašli način da spasemo mladunce rode koje je staro svega nekoliko tjedana“, rekao nam je ovaj naš čitatelj.

Vatrogasci su po svome dolasku probali mladu rodu vratiti u gnijezdo iz kojega je ispala ali kako je ono propalo i nagnuto bojali su se kako bi ponovno mogla završiti na tlu pa su odustali od toga. Odustali su i od ideje da je stave u gnijezdo neke druge rode. Na kraju su došli do toga da su mladunce proslijedili Udruzi za pomoć životinjama Teglice za šapice iz Iloka koja će mladunce rode smjestiti na sigurno.

Potvrdila nam je to i jedna od članica udruge Doris Šišaković rekavši kako će razgovarati sa prijateljima udruge kako bi vidjeli kako na najbolji način pomoći maloj rodi. Podsjetila je i na slučaj od prošle godine kada su također pomogli jednoj maloj rodi ali koja je bila nešto starija od ove. Prošlogodišnju rodu poslali su u Đakovo gdje su joj pomogli.