Nekadašnja PIK-ova “ljepotica” ušla u planove obnove

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Radove na uređenju okoliša ispred nekadašnje PIK-ove upravne zgrade, a sada u vlasništvu Hrvatskih šuma na Trgu Oriona, danas je u pratnji voditelja Uprave šuma Podružnice Vinkovci Hrvatskih šuma Damitra Dekanića obišao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Krajem prošloga tjedna na osnovu idejnpg projekta vinkovačke tvrtke Concept započeli su radovi na uređenju velike travnate površine ispred zgrade koja će, kada radovi uskoro budu gotovo, biti ozelenjena drvećem s fontanom u središtu te primjerenim novim prilaznim stazama i rasvjetom.

Foto: casopis-gradjevinar.hr

“Zadovoljan sam što konačno dolazimo do rješenja sudbine ove zgrade koja je bitna za Grad Vinkovce”, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić dodajući kako je Grad Vinkovci zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom krenuo u posao dovođenja nekadašnje PIK-ove zgrade u funkciju.

Po njegovim riječima, sukladno s planovima Hrvatskih šuma u obnovu odnosno prenamjenu unutrašnjosti zgrade trebalo bi se krenuti iduće godine, a želja je gradskih vlasti da smještaj u zgradi nađu sve gradske ustanove čije su službe u komunikaciji s građanima, Glazbena škola, pa i neka od visokih učilišta za čiji su dolazak u Vinkovce zainteresirane gradsek vlasti.

“To ostavimo za budućnost. Idemo sada korak po korak pokušati ovaj objekt koji je izvana obnovljen još prije deset godina dovesti u funkcionalnu upotrebljivost”, poručio je Bosančić.

Po riječima voditelja Uprave šuma Podružnice Vinkovci Damira Dekanića Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija potpisale su Pismo namjere s Hrvatskim šumama sukladno kojem će Hrvatske šume, nakon što je obnove, zgradu dati u najam Gradu Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji za njihove potrebe.

“Ove godine je na redu uređenje parka ispred zgrade i izrada projekta unutarnjeg uređenja u koje idemo iduće godine”, kazao je Dekanić dodajući kako će se iza zgrade graditi parking.

Po njegovim riječima, Hrvatske šume osigurale su 3 milijuna kuna u proračunu za iduću godinu kako bi se pristupilo unutarnjem uređenju zgrade dok se sadašnji radovi na vanjskom uređenju procjenjuju na 1,5 milijuna kuna.