Tri provale u protekla 24 sata

Provale
Foto: Pixabay

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su danas kako je jučer, 24. travnja, policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske prijavljene su tri provale: u Vukovaru, Županji i Opatovcu.

Tijekom 23./24. travnja provaljeno je u prostor trgovačkog obrta u Vukovaru, Olajnica, iz kojeg je otuđeno više desetaka raznih šteka cigareta.

U ranim jutarnjim satima 24. travnja provaljeno je u ugostiteljski objekt u Županji, Šećerana, gdje je iz kladomata otuđen novac.

U trećoj provali, koja se dogodila u razdoblju od 25. listopada 2022. do 24. travnja 2023. godine, iz nenastanjene obiteljske kuće 37-godišnjakinje u Opatovcu otuđen je grijač vode.

„Ukupna materijalna šteta počinjena provalama iznosi nekoliko tisuća eura. Policijski službenici provode kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska počinitelja protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznene prijave za kazneno djelo Teška krađa“, navode iz policije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je devet prometnih nesreća. U šest prometnih nesreća, dvije u Vinkovcima, te u Sotinu, Nijemcima, Iloku i Boboti, nastupila je materijalna šteta, dok je u tri prometne nesreće, u Županji, Bošnjacima i Oroliku, ukupno pet osoba ozlijeđeno, o kojima više slijedi:

U 7,15 sati 24. travnja u Ulici J.J.Strossmayera u Bošnjacima, 63-godišnjak je osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka prešao na suprotnu kolničku traku, gdje je udario u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 63-godišnji vozač, dok su 54-godišnja vozačica i dijete u njenom automobilu lakše ozlijeđeni.

Istog dana u 7,45 sati, 52-godišnjak je neprilagođenom brzinom upravljao električnim biciklom kolnikom Ulice braće Radić u Županji, uslijed čega su kotači bicikla u kružnom toku proklizali te je pao na kolnik i zadobio teške tjelesne ozljede.

Oko 14 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Oroliku, pas je istrčao na kolnik uslijed čega je 27-godišnji vozač mopeda izgubio nadzor nad upravljačem i pri padu na kolnik zadobio lakše ozljede.