Dekanić: Ne razmišljam o ostavci, smijeniti me mogu samo oni koji su me i izabrali

Foto: Ivan Matić

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić kazao je danas kako ne razmišlja o ostavci jer se ne osjeća krivim te kako na njega iz HDZ-a, gdje mu je zamrznuto članstvo do daljnjega, nitko nije vršio bilo kakve pritiske i tražio ostavku.

“Postoje nekorektni i nezakonski pritisci nekih oponenata, skupina, opcija i stranaka koje koriste sve moguće načine za medijski pritisak i ne libe se reći u medijima da vrše pritisak i na institucije da ovaj slučaj ode u pravcu kako njima odgovara”, kazao je rekavši kako je iza njega jedna ružna i nepotrebna epizoda, ali kako živ čovjek sve pregura, pa će i on.

“Za vrijeme mog izbivanja bilo je ljudi koji su mi uistinu pružali potporu, a bilo je i onih koji su širili lažne informacije i dezinformacije. Sam proces ne bih komentirao, vrijeme će pokazati tko je u pravu, ali i dalje sam mišljenja kako su sami postupci bili prerigorozni”, kazao je.

Dotaknuvši se pitanja ostavke, poručio je kako ga je za župana izabralo 28.000 vukovarsko-srijemskih građana i samo oni imaju mandat da ga i smijene.

“S obzirom  na to da je proces u fazi, da ne postoje nikakve presude, prema tomu ću se i ponašati i nastojati završiti mandat na način da sve što sam obećao u predizbornoj kampanji i ostvarim”, izjavio je župan uoči sastanka u organizaciji Županijske razvojne agencije koji je održan u Gradištu.