Pavliček: 100 kg pšenice kao 4 kuglice sladoleda na Jadranu

Foto: Hrvatski suverenisti

U jučerašnjem slobodnom govoru u Hrvatskom saboru, saborski zastupnik i predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček osvrnuo se na prenisku otkupnu cijenu žita.

“Po otkupnoj cijeni od 165 eura po toni naši ratari su debelom minusu s obzirom da je urod ove godine znatno lošiji, a proizvodnja zbog visokih cijena repromaterijala znatno skuplja”, istaknuo je Pavliček koji je s obzirom da se državni proračun puni iznad svih očekivanja, zatražio da se hitno udovolji zahtjevima ratara za državne dotacije od 300 eura po hektaru.

Iako je cijena pšenice na rekordno mislim cijenama, kruh nikad nije bio skuplji, napomenuo je pozvavši Državni inspektorat da uvede reda na tržištu kako bi zaštitio krajnje kupce.

“Otkupna cijena pšenice nikada niža, a kruh nikada skuplji. Ratari u minusu, građani u minusu, a veliki trgovački lanci na velikom dobitku. Gdje je Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo financija, gdje je Državni inspektorat, što su poduzeli kako bi zaštiti hrvatskog ratara i hrvatskog kupaca?”, upitao je Pavliček.

https://www.facebook.com/pavlicekmarijan/videos/276149821715993/?extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB