“Svaki korak se broji”, akcija MS walk i u Vinkovcima, pridružite se i hodajte za sve one koji ne mogu

Foto: Đuro Karalić

I ove godine akcija “Svaki korak se broji” održava se diljem Hrvatske uoči Svjetskog dana multiple skleroze. Uz Bundek gdje se tradicionalno već devetu godinu zaredom održava MS walk na Svjetski dan MS-a 30. svibnja od 17 do 21 sat akciji se priključilo još 15 gradova diljem Lijepe naše ali i u inozemstvu, među kojima ponovno i u Vinkovcima.

Tako se MS walk održava na čak 16 lokacija što je do sada najveći odaziv ovoj akciji kojom je cilj senzibiliziranje javnosti na probleme preko 7000 oboljelih od ove progresivne i neizlječive autoimune bolesti.

“Pozivamo vas da nam se priključite na nekoj od lokacija koja vam najviše odgovara i da hodate s nama za sve one koji ne mogu u akciji “Svaki korak se broji”, a sve vaše korake objavit ćemo na našim kanalima komunikacije, dovoljno je da fotografiju i broj koraka pošaljete na Udrugu MS tim Hrvatska na naš Facebook ili Instagram ili putem maila hodaj.ms@gmail.com i objavite ih na vašim društvenim mrežama uz hashtagove #svakikoraksebroji #hodajzaonekojinemogu #mswalk2023.”, poručuju iz MS Tim Hrvatska.

Okupljanje u Vinkovcima je predviđeno za 17 sati na parkingu kod Hotela Slavonija, a ići će se rutom uz Bosut, odnosno do rodne kuće Ivana Kozarca, pa će se nastaviti do plavog mosta, a nakon toga slijedi povratak na početno mjesto drugom stranom Bosuta.