Radovi na rekonstrukciji i obnovi vinkovačkog Gradskog parka trebali bi biti gotovo do početka srpnja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, S prvim danima travnja vinkovačke gradske vlasti započele su s radovima na rekonstrukciji i obnovi vinkovačkog Gradskog parka tijekom koje će, kako je najavio gradonačelnik Ivan Bosančić, biti zmjenjena sva postojeća komunalna oprema te staze obnovljene novim poplačanjem, a uredit će se i fontana te omogućiti navodnjavanje.

“Očekujem kako će park, uz nove staze, obnovljeno drveće i travnjake, sustav navodnjavanja, novu komunalnu opremu, kao i obnovljeni spomenik Svetog Trojstva, na kojemu su također nastavljeni radovi, zasjati jednim novim sjajem i biti puno ugodniji za boravak građanima. Radovi koštaju oko tri milijuna kuna, a trebali bi biti gotovo do početka srpanja”, kazao je Ivan Bosančić.

Radit će se po idejnom rješenju krajobrazne arhitektice Ivanke Mlinarić iz Zagreba.

Još jesenas uklonjena su sva bolesna i neprikladna stabla, koja su zamjenjena novima. Uporedo s rekonstrukcijom parka koja je započela radovima na stazama ispred Gradskog muzeja i suda te župnog ureda i zgrade Hrvatskih šuma, radi se i na obnovi spomenika Svetoga Trojsthva u samom središtu parka koja traje već poduže vrijeme, a kako se najavljuje, trebala bi biti gotova do sredine svibnja.