Sportska udruga Privlaka za ovu godinu najavljuje nove sportske projekte i natjecanja

Foto: Udruga Privlaka

Privlaku mnogi povezuju sa sportom, a tu povezanost Privlaci je donio u svijetu poznati Cro Cop. No, Mirko Filipović nije jedini sportaš u selu i u Privlaci su odrasli i ostvarili sportske uspjehe i drugi mještani Privlake. Predsjednica Sportske udruge Privlaka Daria Bićanić vjeruje međutim, kako bi u selu bilo i puno više sportskih uspjeha kad bi se na vrijeme počelo raditi s onim najmlađima, kad bi se mještanima osigurali uvjeti i sadržaji, kad bi im tjelovježba bila dostupna, a ne luksuz.

Cilj Udruge je provedbom različitih sportskih događaja i aktivnosti uključiti što veći broj mještana u aktivno provođenje slobodnog vremena i time ljudima pružiti kvalitetniji život i osvijestiti ih o važnosti svakodnevnog vježbanja, kaže ova Privlačanka dodajući kako je udruga do sada organizirala dva sportska događaja.

“Privlačka petica organizacijski je bila manje zahtjevna nego odbojkaški turnir, ali organizirati prvu utrku u svom selu i trčati rutu po najpoznatijim ulicama s ljudima uz koje sam odrasla probudilo je u meni poseban osjećaj, i osjećaj ponosa, ali i osjećaj pripadnosti, onaj osjećaj koji imaš samo kod kuće”, kaže Daria Bićanić.

Nakon uspješno odrađene utrke u kojoj su ostvareni i odlični rezultati najboljih trkača krenulo se s pripremama za treći turnir u odbojci na pijesku.

“Odbojkaški turnir za mene podrazumijeva ljeto, bacanje po pijesku i svakodnevna druženja. Kako sam i u 2020. sudjelovala u organizaciji istog turnira, znala sam da nas čeka puno posla, ali i da će osjećaj biti poseban. Mogu reći u ime svih da nam nije bilo teško i da smo sav posao odradili istovremeno se zabavljajući, od čišćenja i pripreme terena do njegove provedbe. Užitak je bio biti dio turnira, atmosfere, ljetnog đira, sve je bilo nekako veselo, živo”, ističe Daria.

Sam turnir prošao je van svih očekivanja, okupio je više od 500 posjetitelja koji su tri dana uživali u odbojci i popratnim sadržajima koje je Udruga osigurala. S takva dva uspješna događaja iza sebe udruga je nastavila s planiranjem i svojim programom. Za ovu godinu kao proljetni događaj planirana je druga Privlačka petica, a kao ljetni događaj i ove godine će se organizirati odbojkaški turnir. Uz njega, iz udruge najavljuju još jedan ljetni sportski događaj o kojem će mještani biti na vrijeme obaviješteni. Isto tako, kao jesenski događaj udruga će organizirati biciklijadu kojoj će prvenstveno biti cilj okupiti bicikliste svih dobnih skupina. Naravno, uz ove sportske događaje Sportska udruga Privlaka organizirat će i provoditi još sportskih aktivnosti po potrebama i interesima mještana. Uz nedavno održani sportski kviz kao početak rada Udruge u 2022. vjerujemo kako ekipi iz Privlake ne manjka ni volje, a ni ideja za podizanjem sportske kvalitete u mjestu što i naglašava predsjednica:

“S obzirom da je sport moja struka, ali i velika ljubav, motivacije i volje, ali i snage za provedbom sportskih aktivnosti kod mene još uvijek ima i trudit ću se ostvariti sve sportske izazove koje sam naumila za ovo mjesto. Kako predajem i tjelesni u školi, tako znam da u mjestu ima puno talentirane djece koju treba usmjeriti i usaditi im sportsku kulturu. Nama starijima nema ništa ljepše nego vidjeti djecu na pijesku, vidjeti ih da trče, pokazuju interes za vježbanjem. Nadam se da je pred nama još jedna uspješna sportska godina.”, poručuje dodajući kako se rad Sportske udruge Privlaka može pratiti preko njihove facebook stranice.