Hermana Dermiček i Ana Crnjac branit će boje Hrvatske na predstojećem EP u dizanju utega

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Odlukom izbornika Hrvatske dizačke reprezentacije Boška Čavke, dvije mlade reprezentativke Kluba dizača utega Vukovar, Hermana Dermiček i Ana Crnjac, imat će priliku braniti boje Republike Hrvatske na predstojećem prvenstvu Europe za seniore u dizanju utega, koje se od 6. do 13.travnja održava u Gruziji.

Hermana će nastupiti u kategoriji do 76 kg., Ana u kategoriji +87 kg. a Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati još Marina Marković do 55 kg., iz KDU „Osijek“ te Amar Musić iz KDU „Split-Matadure“ i Ensar Musić iz KDU „Kaštela“.

“Hermani i Ani želimo uspješan nastup u Gruziji i da dostojno predstave svoj klub, svoj Vukovar i Republiku Hrvatsku, na ovoj smotri najboljih dizača utega Europe. Što se plasmana tiče, teško je išta prognozirati, jer ovo je prvo Prvenstvo Europe, koje se održava po novim težinskim kategorijama, održava se u pred olimpijskoj godini, Prvenstvo je jedno od kvalifikacijskih natjecanja za plasman na Olimpijske igre, te se očekuje velik broj sudionika i mnoge će reprezentacije zbog bodova za Olimpijadu, nastupiti sa maksimalnim brojem natjecatelja. Plasman Hermane i Ane, nije primaran, jer sam nastup na seniorskom EP je za ove mlade sportašice uspjeh, s obzirom da su još po uzrastu kadetkinje, a ovo europsko prvenstvo će im poslužiti za stjecanje sportskog iskustva i kao poticaj za daljni napredak”, poručuju iz Kluba dizača utega Vukovar.