Dan otvorenih vrata PU vukovarsko-srijemske u Županji

Foto: MUP RH

Kako bi mladima i svim zainteresiranim građanima približili policijski poziv, Policijska uprava vukovarsko-srijemska u okviru kampanje “Postani policajac/policajka” organizira u srijedu, 31. svibnja, Dan otvorenih vrata u vremenu od 11 do 13.30 sati na Trgu kralja Tomislava u Županji.

Uz informiranje o uvjetima natječaja i upoznavanje s radom i opremom policije, svi zainteresirani će na policijskom poligonu moći testirati svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti koje su potrebne za upis u Policijsku školu.

Polaznicima Policijske škole tijekom školovanja su osigurani smještaj, prehrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a profesionalni sportaši imaju podršku i u smislu dodatne prehrane, mogućnosti treniranja u sportskim klubovima i odlascima na natjecanje, poručuju iz policije.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika Dani otvorenih vrata održat će se u športskoj dvorani Gimnazije Županja (Veliki Kraj 42, Županja) u istom vremenu, od 11 do 13.30 sati. 

Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja, kojima traži 600 novih policijskih službenika.

Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”.