Stožer pozdravlja provjere prebivališta na području Vukovara

VUKOVAR, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pozdravlja postupak provjere prebivališta kojega provodi MUP RH, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera. Prema navodima iz Stožera provjerom kontrole prebivališta u Vukovaru utvrdilo se ono na što oni upozoravaju duže vrijeme, a to je značajan broj lažno prijavljenih pripadnika srpske nacionalne manjine.

„Nadamo se da će nakon izvršene kontrole prebivališnih adresa uslijediti i prilagodba istom, popisa birača, već do datuma provedbe skorašnjih izvanrednih parlamentarnih izbora. Oni koji su se prvi  javno oglasili i osudili ovu akciju jedini su kojima to ne odgovara“, ističu iz Stožera.

Ukazuju i kako su tijekom svoga djelovanja na adrese čelnika države iznosili konkretne podatke koji govore o zlouporabama prijavljenih prebivališta ali da nitko nikada nije reagirao. Navode i kako je rezultat takvoga (ne)rada i jedan izgubljeni ljudski život. Postavili su i pitanje zašto unatoč predočenim dokazima prijavu prebivališta nije proveo bivši ministar Ranko Ostojić.

„Na naš upit kako je moguće da se na popisu stanovništva nalaze osobe koje su u trenutku popisa bile na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne za počinjene ratne zločine u slučaju Ovčara, ili pak nedostupne hrvatskom pravosuđu, nismo dobivali odgovore“, kažu u Stožeru koji su osudili i skrnavljenje spomen biste francuskog dragovoljca Jean Michel Nicoliera u centru grada Vukovara.

„Obzirom da ovo nije prvi slučaj kukavičkog iživljavanja po spomen obilježjima u našem gradu apeliramo na sve koji na ovako niski i podmukli način pokušavaju liječiti svoje frustracije, isto više ne čine. Mir i prosperitet je jedino što je potrebno ovome gradu“, poručili su iz Stožera.

IVAN MATIĆ