Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije

Foto: VSŽ

VUKOVAR, U sklopu akcije „Božićni poklon od Dubrovačko-neretvanske županije“, a prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana, ta hrvatska županija i ove je godine donirala mandarine Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U ime župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikole Dobroslavića mandarine je županu Boži Galiću danas uručila zamjenica župana Žaklina Marević.

”Mi smo došli ovaj put s nešto većom količinom, točnije 16 tona mandarina. Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a naš partner, jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svaku godinu dolazimo ovdje kako bi pokazali koliko nam je VSŽ važna i koliko su odnosi između naših dvaju županija dobri i pozitivni”, kazala je Žaklina Marević. 

Donaciju mandarina župan Galić uručio je fra Slavku Miliću, voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama s područja Vukovarsko-srijemske županije te Društvima Crvenog križa VSŽ.

“Suradnja između naše dvije županije već daje rezultate, a sigurno će se nastaviti i na gospodarskom planu. Naša je velika želja da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro kreće jedan avion koji nosi kvalitetne plodove naše ravnice, našeg rada prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako njihove proizvode ovdje prema nama”, rekao je župan Galić.

Kao uzvratna prijateljska gesta, posljednje tri godine iz Vukovarsko-srijemske put Dubrovačko-neretvanske županije stiže kamion s deset tona jabuka koje će biti podijeljene tamošnjim dobrotvornim udrugama, socijalnim ustanovama, bolnici.