Uz projektne preinake, gradit će se sportska dvorana u Babinoj Gredi

BABINA GREDA, Nakon niza peripetija, pa i prosvjeda oko (ne)izgradnje sportske dvorane Osnovne škole Mijata Stojanovića u Babinoj Gredi, babogredski školarci, čini se, ipak će dobiti mjesto za sportske aktivnosti.

Naime, kako piše Glas Slavonije, u prostorijama Općine Babina Greda održan je radni sastanak na kojem su dogovorene aktivnosti oko nastavka gradnje sportske dvorane Osnovne škole Mijata Stojanovića, a uz vukovarsko-srijemskog župana Božu Galića i načelnika Babine Grede Josipa Krnića, sastanku su nazočili pročelnica Upravnog odjela za školstvo VSŽ-a Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnik Službe za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša VSŽ Hrvoje Čuljak, voditelj projekta Vjekoslav Krstić, ovlašteni građevinski sudski vještak Ivan Jukić, ravnateljica škole Đurđica Babić i općinski vijećnici.

Razmotreno je pet ponuđenih opcija, a zajednički je donesena odluka o gradnji dvodijelne dvorane, s borilištem dimenzija trodijelne dvorane 27 x 45 metara, na čemu su Babogredci inzistirali.

“Odlučeno je da se ide u preprojektiranje dvorane koja će se graditi po fazama. Što se tiče rokova gradnje, na sastanku nam je rečeno da će za dvije godine dvorana biti gotova. Dogovoreno je da će Općina Babina Greda svojim udjelom financirati radove u ovoj godini, Županija u sljedećoj, a Ministarstvo ima osigurana sredstva i za ovu i za 2019. godinu”, pojasnio je načelnik Josip Krnić, a prenosi Glas Slavonije.