Živi zid u kampanju za prijevremene izbore krenuo iz Vukovara

VUKOVAR, Koalicija stranaka „Jedina opcija“, koju čine Živi zid, Promijenimo Hrvatsku, Franak i Akcija mladih, započela je izbornu kampanju predstavljanjem kandidata za 5. Izbornu jedinicu. Nositelj liste ove koalicije je Ivica Mišić koji je tom prilikom rekao kako ova koalicija ima rješenje za probleme s kojima se suočavaju građani.

“Više prijatelja danas imam u Irskoj i njemačkoj nego u Vukovaru. Kažu da Slavonija ne može prehraniti više svoju djecu što nije istina. Mi to želimo promijeniti“, rekla je Mihaela Varga.

Predstavnik udruge Franak je Vukovarac Vlado Iljkić koji je podsjetio kako je udruga tijekom dužničkog ropstva pomogla na tisućama građana s područja 5. Izborne jedine ali da ne žele stati i da žele pomoći blokiranima. Novinarima se obratio i predsjednik Živoga zida Ivan Vilibor Sinčić koji je rekao da program ove koalicije garantira gospodarski rast i financijsku stabilnost.

„To je program koji je napravljen na znanstvenim i stručnim osnovama i jedini je program koji jasno kaže kako ćemo namiriti novac i u koje programe ćemo ga uložiti. Želimo novac iz financijskog sektora preusmjeriti u realno gospodarstvo i zapošljavanje“, rekao je Sinčić.

Na novinarski upit za izborne programe HDZ-a i SDP-a rekao je da su prožvakana obećanja, demagogija i prazan govor kao i da su u proteklih 20-ak godina mogli provesti bilo što, a nisu. Za čelnika Mosta rekao je da je izdao program i svoje birače po kojem su dobili povjerenje na prošlim izborima.

„Naš program je program nade i optimizma, program koji će zaustaviti iseljavanje i omogućiti da ljudi žive od svoga rada“, rekao je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Predstavljanje liste održano je na autobusnom kolodvoru u Vukovaru s čime su željeli ukazati na veliki broj Slavonaca koji odlaze trbuhom za kruhom.

IVAN MATIĆ