Policija: Nepropisna brzina glavni uzrok većine prometnih nesreća

VINKOVCI, Tijekom produženog vikenda (12.-16. kolovoza) na području PU vukovarsko-srijemske dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta; dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe lakše ozlijeđene te jedna prometne nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena, izvjestila je vukovarsko-srijemska policija.

U petak, 12. kolovoza oko 17,30 sati, 82-godišnjakinja iz Bapske, prilikom uključivanja u promet u ulici S. Radića u Bapskoj, upravljajući biciklom, izašla je na ulicu s pravom prvenstva te udarila u osobni automobil marke „VW Golf“, vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 42-godišnjak iz Bapske. U prometnoj nesreći 82-godišnjakinja teže je ozlijeđena.

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozlijede. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Stoga će se na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Od 6 sati 25. kolovoza do 6 sati 26. kolovoza 2016. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

“Pozivamo građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati do 19. kolovoza 2016. godine na adresu elektroničke pošte vukovarsko-srijemska@policija.hr Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine”, poziva policija.

U izvješću policije također se izvješćuje o provedenon kriminalističkom istraživanju nad 36-godišnjakom iz Vukovara kojim je utvrđena sumnja kako je počinio kazneno djelo teške krađe.Kako ukazuju saznanja iz kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je u noći 7./8. kolovoza provalio u obiteljsku kuću 42-godišnjaka u Vukovaru, u Dubrovačkoj ulici, te otuđio nakit. 42-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

ĐURO KARALIĆ