Na unutarstranačkim izborima Penava ipak uz Kovača i Stiera

Foto: Ivan Matić

ZAGREB, Iako je prije nekoliko dana u izjavi novinarima u Vukovaru demantirao kako je u bilo kakvom paktu s Mirom Kovačem i Davorom Ivom Stierom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava danas je potvrdio svoju kandidaturu na predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u i to upravo uz ovu dvojicu poznatih članova stranke. Naime, na zajedničkoj konferenciji za novinare Miro Kovač najavio je kako će se kandidirati za predsjednika HDZ-a, Davor Ivo Stier za potpredsjednika, a Ivan Penava za zamjenika predsjednika.

U svojoj izjavi Penava je ponovio kako u slučaju izbora na stranačku dužnost ostaje vukovarski gradonačelnik te još jednom aktualnom vodstvu HDZ-a zamjerio neaktivnost po pitanju procesuiranja ratnih zločina kao i opstrukciju referendumskih inicijativa.

“Oni koji se kite epitetom narodnjaštva trebali bi poticati pravo naroda da se o svim pitanjima koja ga muče izjasni putem referenduma. Uvjeren sam da su vlasti time pokazale da nemaju povjerenje u narod. Centar i desno su politički habitus HDZ-a iako se stranka već godinama tako ne ponaša. U zadnja dva izborna ciklusa detektiramo opcije desno od HDZ-a kao najveće protivnike, prihvatljiviji su nam HNS i SDSS kao partneri od naših prirodnih saveznika. Loši izborni rezultati HDZ-a posljedicu au ovakvog koaliranja”, rekao je Penana.