Sportska dvorana Borovo naselje dobila novi pod

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Sportska dvorana u Borovu naselju dobila je novi sportski za što je osigurano gotovo milijun kuna koje su osigurali Javna ustanova Sportski objekti Vukovar kao i Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara.  Ugrađen je površinsko elastični sportski pod marke Haro Sports Flooring, parket koji ima FIBA I IHF certifikat, a kao model odabran je Helsinki 10 , površinsko-elastični sportski pod sportske i višenamjenske primjene pogodan za podno grijanje, ukupne visine 39,6mm.

„Novi pod dvorane zadovoljava sve standarde i ima potrebne certifikate za održavanje natjecanja i u košarci i u rukometu i to onih najvišega ranga. To je investicija koja, na oko, nije tako zamjetna, vidljiva ali je doista potrebna. Znam da većina naših dvorana muku muči s nedovoljno dobrim podlogama, odnosno da su uđe i upadne u tu zamku kada se investira onda se nedovoljno dobro održava ili pak prođe životni vijek same podloge i bude uvijek problem doći do sredstava kako bi se ta razina mogla zadržati“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je sa suradnicima obišao dvoranu.

Dodao je i kako je zamjena poda u dvorani bila nužna s obzirom na njen vijek trajanja ali i opterećene. Najavio je i kako će dvorana i njeno neposredno okruženje doživjeti tijekom iduće godine jednu cjelokupnu promjenu tako da bude u rangu novog Plivališta i Sportske dvorane.

„U sklopu toga bit će nekoliko sadržaja, između ostalih što bi trebalo biti je stijena za slobodno penjanje na samoj sportskoj dvorani ali ima i čitav niz manjih projekata koji su u tijeku, koje ustanova za upravljanje sportskim objektima u gradu Vukovaru redovno provodi. Između ostalih, to je uređenje dodatnih sadržaja za tenisače u samom holu Sportske dvorane. Svjedočili ste i ulaganju u kuglanu, prostor koji prati kuglanu, poslovne prostore u okviru samog plivališta tako da se doista dosta radi na tom planu. Dvorana se non-stop koristi“, rekao je Penava.