Prezentiran program Praksa kod poduzetnika Poduzmi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Poslovno inovacijskom centru BIC u Vukovaru održana je prezentacija programa Praksa kod poduzetnika „Poduzmi“ kojega provodi Ekonomska škola Vukovar.

„Radi o projektu kojega smo pokrenuli za zainteresirane učenike  ekonomiste 3. i 4. razreda koji u svom radnom programu nemaju praktičnu nastavu. S obzirom što ovakvi sadržaji nisu predviđeni obveznim školskim programom odlučili smo našim učenicima omogućiti i ovakav oblik daljnjeg usavršavanja“, rekla je ravnateljica Ekonomske škole Vukovar Mira Majstorović.

Program učenicima nudi mogućnost prakticiranja znanja iz poduzetništva i stjecane upravljačkih i ključnih mekih vještina na novi modelirani način s cjelovitim pristupom. Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Vukovara Marijana Grubišić rekla je kako se radi o hvale vrijednom projektu za vukovarske srednjoškolce ekonomskog usmjerenja te da stoga gradske vlasti podupiru održavanje ovoga i sličnih projekata.

„Ovo je jedinstvena prilika da se učenici susretnu s poduzetnicima i njihovim iskustvima u radu. Na ovaj način omogućeno im je praktično stjecanje znanja, van školskih klupa, a jednoga dana možda se i neki od njih odluče okušati u poduzetništvu, osnivajući svoje tvrtke“, rekla je Grubišić.