HDZ Grada Iloka neće podržati prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu

ILOK, HDZ Grada Iloka neće podržati prijedlog proračuna Grada Iloka za 2019. godinu. Odlučeno je to na sjednici gradske organizacije koji podsjećaju kako su podržali proračun za tekuću godinu „nadajući se da će obećano od strane gradonačelnice biti realizirano u proteklih godinu dana“.

„Od njenih obećanja nije realizirano ništa, čak što više, stanje na području Grada Iloka je još teže i uvjereni smo da bi nastavkom ovakve politike koju vodi Marina Budimir došlo do potpunog kolapsa“, stoji u priopćenju iločkog HDZ-a.

Zamjeraju joj na neodržavanju infrastrukture na području grada i pripadajućih naselja, ne postavljanje led rasvjete, obuhvaćanje Iloka kroz posebni Zakon o Vukovaru, lošim potezima koji će dovesti do poskupljenje cijena za komunalne usluge, lošom demografskom politikom, trošenjem sredstava koje Vlada RH mjesečno dotira Gradu Iloku za razvoj…

„Jedino čime se gradonačelnica u dosadašnjem mandatu bavila jeste zbrinjavanje vlastitih kadrova, a i to je učinjeno s nizom zakonskih pogrešaka što se očitovalo poništavanjem natječaja. U vrijeme kada stanovništvo primarno napušta RH pa tako i Grad Ilok, radi nezadovoljstva vlastitim standardom, gradonačelnica kao glavnu mjeru za spas ovoga grada navodi smanjenje dosadašnjih primanja zaposlenima i davanje otkaza nepodobnima“, navode iz GO HDZ-a Iloka.

Ističu i kako bi zaustavili „ovakva postupanja gradonačelnice jedini način izražavanja nezadovoljstva njezinom politikom i načinom postupanja jeste nepodržavanje Plana proračuna za 2019. jer je to naša obveza prema građanima koji su nam dali svoje povjerenje i koji od nas očekuju da ne držimo “ljestve“ gradonačelnici u lošoj politici i u njezinu hirovitom, rušilačkom pohodu prema svemu i svakome što je u Gradu Iloku bilo i postojalo prije njezina dolaska na mjesto gradonačelnice“.