Za studente prve godine Veleučilišta Baltazar Grad Vinkovci osigurao šest tisuća eura

Foto: Grad Vinkovci

Grad Vinkovci i Veleučilište Baltazar Zaprešić potpisali su sporazum o partnerstvu i otvaranju upisnog centra u Vinkovcima na osnovu kojega će Grad Vinkovci svim upisanim studentima sa prebivalištem u gradu sufinancirati dio školarine za koje su predviđena proračunska sredstva u iznosu od šest tisuća eura, a sufinancirani iznos će se rasporediti sukladno broju upisanih studenata.

Sporazum je u ime Grada Vinkovaca potpisao gradonačelnik Ivan Bosančić, Veleučilišta Baltazar, dekan Ivan Ružić.

Veleučilište Baltazar Zaprešić je visokoškolska ustanova koju je u 21 godina postojanja izabralo preko 8 tisuća studenata. Godišnje upisuju oko 500 studenata na nacionalnoj razini, pišu vinkovačke Novosti prenoseći izjavu dekana Ivana Ružića.

„Veleučilište izvodi sve studijske programe u online obliku (redovne i izvanredne), čime je studentima omogućeno praćenje nastave na daljinu, polaganje ispita i pristup studiranju bez obzira na lokaciju studenata. Online oblik nastave se odvija u virtualnom okruženju što uključuje moderan i kvalitetan način obrazovanja uz pomoć informacijsko – komunikacijske tehnologije. Studenti koji slušaju online nastavu, u realnom vremenu bez obzira na svoju lokaciju u tom trenutku, sudjeluju na predavanjima putem virtualne učionice, izvršavaju obveze i zadatke kao i studenti u dvorani, te su interaktivno uključeni u nastavu. Upravo se takav oblik studiranja danas pokazao vrlo atraktivnim i inovativnim”, kazao je Ružić.

Veleučilište djeluje na 5 lokacija u Hrvatskoj, u Zaprešiću, Zagrebu, Biogradu na moru, Osijeku, Županji te odsad i u Vinkovcima, izvodi 2 stručna prijediplomska studija (Poslovanje i upravljanje, smjerovi: Poslovna ekonomija i financije, Menadžment u kulturi i kulturnom turizmu i Menadžment uredskog poslovanja te smjer IT- Informacijske tehnologije) i 3 stručna diplomska studija (Menadžment javnog sektora, Projektni menadžment, Komunikacijski menadžment).

„Za održiv razvoj Grada nužno je zadržati ljude i oblikovati prihvatljive uvjete za rast mladih obitelji, stoga je upravo online oblik studiranja dobrodošao kao prilika za „studiranje od kuće“. Na taj način mladi ostaju na ovim prostorima, a istovremeno se školuju i stječu kompetencije za svoj profesionalni razvoj te doprinose ekonomskom razvoju lokalne zajednice”, istaknuo je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, navode Novosti.