Prometnom recidivistu policija oduzela automobil

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako su policijski službenici Policijske postaje Vukovar prilikom nadzora prometa u Vukovaru zaustavili osobni automobil brodskoposavskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Brodsko-posavske županije, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

„Protiv 36-godišnjaka se dostavlja optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 286. stavak 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je predviđena kazna u iznosu od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora, a vozilo mu je privremeno oduzeto“, navode iz PU.

Protiv vlasnice vozila se dostavlja prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama za koji je predviđena kazna od 390 do 920 eura.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene su dvije prometne nesreće, u jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci), a u drugoj su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede (Babina Greda).