Advent u Vinkovcima ove godine još sadržajniji i s većim klizalištem

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prošlogodišnji Advent bio je izvrsno prihvaćen među građanima i gostima koji su zbog njega posjetili naš grad, a ove godine želimo tu ljestvicu podići još više, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u gradskoj upravi kako bi se predstavio ovogodišnji Advent u Vinkovcima koji će se održati od 30. studenoga 2018. do 6. siječnja 2019. godine.

“Ponajprije, proširili smo klizalište jer sve više građana želi klizati. Proširili smo ga na 500 četvornih metara odnosno bit će dvosturko veće nego prošlogodišnje. čime će svatko dobiti priliku okušati se u ovom sportu. Također, nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe i u zabavnom dijelu programa”, kazao je gradonačelnik Bosančić.

Gradonačelnik je također kazao kako je Grad ove godine uložio značajna sredstva u nabavku novih božičnih ukrasa i rasvjetlih tijela te bi vinkovačke ulice i trgovi ove godine trebali zabljesnuti bogatije ukrašeni nego prijašnjih godina.

Foto: Đuro Karalić

Po riječima Mirjam Jukić, direktorice vinkovačkih Novosti koje su uz Grad Vinkovci organizator vinkovačke adventske manifestacije, Advent u Vinkovcima, nakon osječkog, najbolji je Advent u Slavoniji te treba sve učiniti kako bi on bio još i bolji.

“Uz ono što Grad obično organizira poput paljenja svijeća ili božićnog koncerta na Gimnaziji, doprinijeli smo koncertnom ponudom tako da četvrtkom imamo koncerte duhovne glazbe, petkom promoviramo lokalne bendove, a subotom su tu koncerti malo popularnijih bendova. Sve to kako bi naš Advent bio posjećen te da se uz klizanje i programe tijekom dana, građani mogu zabaviti i u večernjim satima”, kazala je Jukić.

Jukić je pozvala sve građane da se sa svojim prijedlozima i komentarima jave na e-mail: info@adventvinkovci.com te na taj način obogate program ovogodišnjeg Adventa u Vinkovcima.

“Nadamo se da će ove godine biti još više posjetitelja jer sve što radimo, radimo upravo s tim ciljem”, poručila je pak gradska pročelnica za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.