Provale i 14 prometnih nesreća obilježile vikend u županiji

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, PU Vukovarsko-srijemske izvijestila je kako je iz dvije vikendice u ulici Vijeća Europe u Vukovaru otuđen električni i ručni alat. Provala se dogodila 28. listopada, u poslijepodnevnim satima. Ukupna materijlna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Unazad nekoliko tjedana iz obiteljske kuće 54-godišnjakinje u Komletincima otuđen je nakit. Materijalna šteta se procijenjuje na iznos od nekoliko tisuća kuna.

U poljskom predjelu „Stara Ilača“, kod Ilače, 27. listopada, oko 18 sati, 48-godišnjak iz Ilače zapalio je strnište na polju te izazvao požar na susjednoj parceli u vlasništvu 52-godišnjaka iz Ilače. U požaru je djelomično nagorjelo 37 stabala oraha. Požar su ugasili vatrogasci DVD Tovarnik. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a očevidom je utvrđeno kako materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom proteklog vikenda dogodilo se 14 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta i tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama:

U nedjelju, 28. listopada oko 1,20 sati, 28-godišnjak iz Tovarnika, pod utjecajem alkohola i prije stjecanje prava na upravljanje, upravljao je neregistriranim mopedom marke „Tomos“, krećući se kolnikom ulice u Ilači. U jednom trenutku izgubio je nadozor nad vozilom i sletio u odvodni kanal. 28-godišnjak je teže ozlijeđen.

U Mirkovcima, u petak 26. listopada, oko 14 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. 20-godišnjak iz Vinkovaca upravljao je osobnim automobilom „VW Golf“ vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Vukovarske ulice u Mirkovcima, iz smjera ulice B. Jelačića u smjeru centra Mirkovaca. U jednom trenutku pomaknuo je svoje vozilo na lijevu prometnu traku te je došlo do udara u tegljač  marke „Iveco Magirus“, srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50–godišnji državljanin Srbije. Uslijed zanošenja tegljača došlo je i do udara tegljača u teretno vozilo marke „Iveco“, osječkih registarskih oznaka, kojim je iz smjera Vinkovaca u smjeru Mirkovaca upravljao 25-godišnjak iz naselja Mece u Baranji. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 20-godišnji vozač „Golf“-a, dok je putnik u „Golf“-u, 25-godišnjak iz Vinkovaca, lakše ozlijeđen.

Također u petak, ali oko 15,30 sati u Vukovaru se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovao motocikl i osobno vozilo. 20-godišnjak iz Vukovara upravljao je motocikolm marke „Yamaha“, vukovarskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice B. J. Jelačića u Vukovaru. Uslijed neprilagođene brzine kretanja motocikolm je udario u osobni automobil marke „Toyota“, zagrebačkih registarskih oznaka, koje se kretalo istom prometnom trakom, vršeći nepropisnu radnju skretanja ulijevo, na kolni prilaz. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđen vozač motocikla, dok je vozač osobnog vozila, neozlijeđen.