U petak i subotu u Vinkovcima se organizira treći po redu PRO 3X3 TOUR

Foto: Pixsell Foto & Video Agency

VINKOVCI, U petak i subotu u Vinkovcima se održava PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel turnir u 3×3 košarci.

Nakon lipnja 2022. i lipnja 2023., kada su Vinkovci uspješno ugostili PRO 3×3 Tour u prvoj i drugoj sezoni, ovo je treći put da ova 3×3 karavana stiže u Vinkovce. Atraktivna lokacija jednaka je kao i u protekle dvije godine – parking ispred Hotela Slavonija u samom središtu grada. Inače, ovogodišnji se Tour u razdoblju od 10. svibnja do 17. kolovoza 2024. održava na top 10 lokacija diljem Hrvatske. Prvih pet ovogodišnjih turnira organizirani su redom: na jadranskim destinacijama (u Hvaru, Trogiru i Umagu), zatim na jedinstvenoj lokaciji odmorišta Rebri na Istarskom ipsilonu te u središnjoj Hrvatskoj, odnosno Zaboku.

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva prikupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na veliko finale u sklopu ovog Toura koje će biti organizirano 16. i 17. kolovoza 2024. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2024. driven by Opel ponovno ima prestižan status FIBA Quest za mušku Elite kategoriju pa će pobjednik Završnog turnira 12. i 13. listopada 2024. putovati na FIBA 3×3 World Tour Masters u Amsterdam (Nizozemska)!

I nadmetanje u Vinkovcima donosi nekoliko iznenađenja i zanimljivosti za sve sudionike. Najvažnija je informacija da turnir u Vinkovcima ima prestižan status FIBA 3×3 Lite Quest pa će najbolja ekipa u kategoriji Senior Elite Men na ovom natjecanju ostvariti izravan plasman na ugledan inozemni turnir FIBA 3×3 Challenger koji će se 27. i 28. srpnja 2024. održati u španjolskom gradu Lanzaroteu!  

Oba dana (21. i 22. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, bit će organizirana natjecanja seniorskih ekipa. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Ukupan nagradni fond u Senior Elite Men kategoriji za svaki od turnira povećan je u odnosu na prošlu godinu. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 600 eura, trećeplasiranoj ekipi 400 eura, dok će momčadi koje budu plasirane od 4. do 6. mjesta dobiti po 200 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (22. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu, mlade i žene – Kids Day, oglede juniorskih U-19 ekipa i utakmice ženskih ekipa u Open Women kategoriji. Naime, PRO 3×3 Tour ove godine organizira i službena nadmetanja u kategoriji ženskih ekipa. Osim toga, bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Glavni sponzor je Opel, a sponzori su još HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Jana, Hell, Lenovo, Mediteran produkcija, Enlio, Tahograf i Antao 2002. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub i Pixsell Photo & Video Agency.