PU: Dekanić je izazvao prometnu nesreću, imao je 0,84 promila alkohola

Foto: Čitatelj

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemske poslije obavljenoga očevida nesreće koja se dogodila u srijedu navečer kod Vinkovaca, a u kojoj je sudjelovao župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić, oglasila se s priopćenjem za javnost s detaljima nesreće kojega prenosimo u cijelosti:  

“Očevidom prometne nesreće utvrđeno je kako je 53-godišnjak, župan Vukovarsko-srijemske županije, izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta.

Naime, 53-godišnjak je 19. lipnja oko 21,25 sati upravljao osobnim automobilom marke „Renault“ vinkovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 0,84 g/kg, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti, tako da može pravodobno zaustaviti vozilo pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti, odnosno da može pravodobno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Uslijed toga, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila marke „Peugeot“ vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 2,12 g/kg, koji pritom nije koristio sigurnosni pojas. Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio osobnog automobila marke „Citroen“ vinkovačkih registracijskih oznaka kojeg je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo je i u stražnji dio osobnog automobila marke „Opel“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

53-godišnjaku i 29-godišnjaku su u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci uzeti nesporni uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisutnost alkohola u organizmu te su uz Naredbu smješteni u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Također su im privremeno oduzete vozačke dozvole te osobni automobili kojima su upravljali.

Po zaprimanju rezultata analize krvi i urina protiv obojice slijede odgovarajuće prijave uz izricanje i zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilima zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama”, stoji u priopćenju PU.