Trenerska vrteška – niz nogometnih klubova s novim trenerima ulaze u novu sezonu

Foto: www.novosti.hr

VUKOVAR, S posljednjim proljetnim kolima i krajem još jedne nogometne sezone došlo je vrijeme i sklapanja momčadi i stručnog stožera u više klubova. Najveće promjene dogodile su se u HNK Cibalia koja je u posljednjem kolu izborila opstanak u 2. HNL. Poslije uzbudljive i teške sezone za sportskog direktora Cibalije imenovan je nekadašnji trener Zoran Tomić. Mjesto trenera prve momčadi, od koje se u narednoj godini očekuje iskorak u rezultatima, preuzeo je Tomislav Radotić, inače nekadašnji prvotimac Cibalije i donedavni trener momčadi Osijek II.

Novi hrvatski drugoligaš HNK Vukovar očekivano je za trenera i u novoj sezoni imenovao dosadašnjeg trenera Miroslava Bojka koji ih je uspješno vodio i kroz prošlosezonsko natjecanje u 3. HNL. I dok su imena trenera poznata sada preostaje slaganje momčadi kako bi se mogle uspješno natjecati u 2.HNL.

Do promjena je došlo i u nekim drugim klubovima. Tako je poslije osam godina Dejan Pavličić otišao s mjesta trenera NK Dilja. U vrijeme Pavličića Dilj je postao stabilan međužupanijski ligaš. S godinama se zasitio trenerskog poziva te je odlučio malo odmoriti. Njegovo mjesto preuzeo je Marko Novoselac koje je sezonu završio kao trener NK Borinaca iz Jarmine. Novoselac će imati zahtjevan zadatak preuzeti trenersku palicu od Pavličića ali kako se radi o mladom stručnjaku, željnom dokazivanja i osobi koja voli i želi raditi, za očekivati je da će NK Dilj i u narednoj godini igrati zapaženu ulogu u MŽNL. Za sada nije poznato tko će na mjestu trenera NK Borinci zamijeniti Novoselca. NK Borinci su tijekom prošle sezone imali iznimno uspješnu godinu iza sebe. Dobar dio prvenstva su bili na čelu tablice MŽNL, a osvojili su i KUP NS Vinkovci kao i pobjedama nad dva trećeligaša i KUP Vukovarsko – srijemske županije.

Do promjene je došlo i na mjestu trenera NK Radnički iz Županje. Naime, poslije više godina Andrija Besek više neće s klupe predvoditi momčad Radničkog. Besek će ubuduće obnašati funkciju direktora kluba. Tko će naslijediti trenera koji je najduže bio na klupi NK Radničkog tek ćemo vidjeti.

Do velikih promjena je došlo i u NK Slavoncu iz Komletinaca. Naime, Perica Mikulić, koji je 10 godina bio na čelu kluba, povukao se s toga mjesta. Njega je zamijenio Nikola Vicić. Ostaje da se vidi kakvi su dalji planovi nove uprave kluba posebno kada se zna da su sezonu u MŽNL završili na pretposljednjem mjestu.

Kako doznajemo promjena će biti i u nižim ligašima što zbog zasićenja nekih od trenera što zbog rezultata koji nisu u skladu s očekivanjima.