Mališani iz vukovarskih vrtića posjetili Gradsku tržnicu gdje su učili što tamo mogu zdravo pronaći i kupiti

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Grad Vukovar sudjeluje u projektu pod nazivom “Vrtići i škole na tržnicama” koji je pokrenula Udruga hrvatskih tržnica. U sklopu projekta mališani iz vukovarskih vrtića posjetili su vukovarsku gradsku tržnicu kako bi naučili što sve zdravo tamo mogu pronaći i kupiti.

Zabavna je ovo i edukativna inicijativa koja kod djece, polaznika vukovarskih vrtića, kroz učenje i igru pobuđuje znatiželju i pozitivno djeluje na stvaranje i mijenjanje navika koje uvelike utječu na kvalitetu života.

Djecu je na vukovarskoj tržnici dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip Sušac te im uručio ilustrirane slikovnice „Šetnja tržnicom”, autorice Marije Martinko, a sve s ciljem poticanja stvaranja navika konzumacije domaćih i svježih proizvoda kod naših najmlađih.

“Četvrtu godinu za redom Grad Vukovar na ovaj način motivira naše najmlađe na učenje o zdravim navikama i zdravom načinu života. Cilj je popularizacija i prepoznavanje važnosti domaćih i lokalnih proizvoda te poticanje djece da od najranijih dana razvijaju svijest o kupovanju i konzumiranje domaće hrane. U jednoj lijepoj atmosferi i zabavi svi zajedno učimo o vrijednostima koje lako možemo pronaći oko nas“, rekao je Sušac.