Tijekom proteklog vikenda policija zabilježila 12 promentih nesreća

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 26. do 28. studenog 2021. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 12 prometnih nesreća, od čega su 5 sa ozlijeđenim osobama i 7 nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

Na državnoj cesti D-2 pred Sotinom, krećući se iz smjera Vukovara, 23-godišnji vozač osobnog automobila, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila zavoju u lijevo i usponu, sletio je na bankinu uz lijevi rub kolnika i udario u prometni znak, nakon čega je nastavio vožnju u smjeru Sotina, odnosno, 23-godišnjak je napustio mjesto događaja bez da je vlasniku o tim oštećenjima dostavio svoje podatke. Navedeni vozač se u središtu Sotina okrenuo i upravljao vozilom u smjeru Vukovara, te je u Ulici dr. F. Tuđmana u Sotinu, uslijed neprilagođene brzine sletio s desne strane kolnika i udario u telefonsku govornicu, te potom i u drvo, gdje se zaustavio. Provedenim ispitivanjima policija tom vozaču nije utvrdila prisutnost alkohola niti ovisnosti droge ili lijekova, a nadležnim tijelima je podnijeta odgovarajuća prijava. Navedeni vozač je u događaju zadobio teške tjelesne ozljede, neopasne po život, koje su mu konstatirane u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar.

Sa ozlijeđenim osobama, prometne nesreće su se dogodile, po jedna, u Borovu, Starim Mikanovcima, Nijemcima i Ivankovu, u kojima su 4 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se, po jedna, na državnoj cesti D-2 Vukovar-Sotin, Bogdanovcima, državnoj cesti D-55 kod Gradišta, Rokovcima, Županji, Mirkovcima i Vukovaru.

Tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,08 g/kg zabilježena je kod 48-godišnjeg vozača osobnog automobila u Gunji. Isti vozač je isključen iz cestovnog prometa, te mu slijedi odgovarajući optužni prijedlog.

Na području Vukovara zatečen je 27-godišnji vozač osobnog automobila kod kojeg je preliminarnim testiranjem utvrđena nedopuštena prisutnost opojne droge (THC) u organizmu. Prema ukupno šest vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 20 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše na državnoj cesti D-2 kod Bobote, 11 prekršaja.   

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.