Djelatnici sanitetskog prijevoza štrajkali i u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: Hrvatski radio Županja

ŽUPANJA, Djelatnici sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Županja okupljanjem uz vozni park dali su podršku kolegama, članovima Hrvatskog sindikata sanitetskog prijevoza (HSSP) koji traže da se u koeficijentima i plaćama radnici sanitetskog prijevoza izjednače s kolegama u Hitnoj pomoći.

“Sve je počelo još 2011. godine kada je Vlada smanjila plaće za tri posto svima, jedino nama iz Saniteta smanjenje je iznosilo čak 22 posto. Tako danas kolege u Hitnoj pomoći imaju koeficijnet 0,951, a mi 0,776 što u konačnici donosi razliku od oko 1.500 kuna u visini plaće na našu štetu iako mi obavljamo puno veći obim posla od Hitne pomoći”, kaže sindikalni povjerenik HSSP-a u Domu zdravlja Županja Franjo Šerbetar.

Problem bi se tvrdi riješio izmjenom Vladine Uredbe o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova, no sluha za to, kako ističe, kod mjerodavnih nema te su u HSSP-u spremni na nastavak štrajkaških aktivnosti od kojih će, sukladno zakonu, biti izuzet prijevoz kroničnih bolesnika.

Šerbetar je također kazao kako su se današnjem jednosatnom solidarnom ptrajku odazvali i kolege iz saniteta u Vukovaru i Vinkovcima.