Prva fotografija Maria Banožića poslije nesreće, dao i iskaz ali u kontroliranim uvjetima

Foto: www.vinkulja.hr

VINKOVCI, Vinkovački portal Vinkulja.hr objavio je fotografiju bivšeg ministra obrane u Vladi RH Maria Banožića dok sjedi s društvom u jednom vinkovačkom kafiću. Prva je to fotografija Banožića poslije prometne nesreće koju je izazvao 11. studenoga, a u kojoj je smrtno stradao 40-godišnji Goran Šarić. Poslije te nesreće Banožić je danima bio na liječenju u KBC Osijek odakle je na kućno liječenje otpušten 24. studenoga.

I portal Telegram bavio se ponovno bivšim ministrom. U svome ovotjednom tekstu Telegram navodi, pozivajući se na bliske policijske izvore, kako je Banožić svoj iskaz o prometnoj nesreći dao 29. studenoga ali pod strogo kontroliranim uvjetima. U tekstu stoji kako neposredno pred Banožićev dolazak djelatnici navodno nisu smjeli koristiti lift kako bi bivši ministar što prije mogao ući, a kada je Banožić stigao u prostoriju u kojoj je davao iskaz službenici na tom katu neko vrijeme nisu mogli napustiti urede. Inače, Banožić posljednjih dana ne odgovara na pozive i poruke medija da se oglasi i kaže više o nesreći koja se dogodila. Do sada se oglasio samo 24. studenoga kada je izrazio sućut obitelji Gorana Šarića.

“Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život”, naveo je tada Banožić.