Nadolazeći vikend u znaku 22. Sajma zdravlja

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Zdravlje, komunikacije, mediji i intersektorska suradnja” središnja je tema ovogodišnjeg, 22. sajma zdravlja koji će se predstojećeg vikenda održati u Vinkovcima. Dok će se u Dvoranama Barun Trenk održati svečanost otvorenja sajma (petak u 11 sati)  te izložbeni sajamski dio, u hotelu Slavonija i Poljoprivrednom fakultetu održat će se edukativni i stručni dio 22. sajma zdravlja.

Sajam zdravlja oduvijek je bio mjesto susreta osoba koje se zalažu za očuvanje, promicanje i unapređenje zdravlja i kvalitete života pojedinaca i zajednice, poručio je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić s konferencije za novinare održane u srijedu u gradskoj upravi upravo na temu te nadolazeće sajamske manifestacije.

“Zdravlje nema cijenu i neprestano mora biti u fokusu svakog od nas, a posebice medija čija je jedna od zadaća da nas informiraju  i educiraju o tome kako sačuvati i unaprijediti zdravlje”, kazao je Bosančić.

 

Po riječima koordinatorice Sajma zdravlja Mandice Sanković, kroz Sajam zdravlja želi se doprinijeti povezivanju iskustava iz različitih struka i područja rada u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja i kvalitete života u urbanom okruženju.

Sajam će i ove godine ponuditi niz okruglih stolova, simpozija i edukativnih predavanja, a po prvi puta mjesto su sajmu pronašli i pripadnici “sedme sile” kojima je posvećen poseban simpozij tijekom kojega će riječi biti o suradnji medija i zdravstva, uzajamnoj komunikaciji i načinima riješavanja komunikacijskih problema i uskih kanala. Održat će se tradicionalni Forum zdravih gradova i županija, Forum osoba s invaliditetom, te niz simpozija i predavanja na temu zaštite, unaprijeđenja i očuvanja zdravlja.

Sajam zdravlja organiziraju Hrvatska mreža zdravih gradova, Grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija.